بهداشتی, خمیردندان

اثر هیدروکسی آپاتیت موجود در خمیردندان بر دندان

اثر آنتی باکتریایی ذرات نانو هیدروکسی آپاتیت

علاوه بر خواص سفیدکنندگی، هیدروکسی‌آپاتیت، به عنوان عامل مهارکننده پاتوژن­‌‌‌‌های دهان نیز شناخته شده است. اثر ضد باکتریایی هیدروکسی آپاتیت، به طور گسترده توسط بسیاری از محققان با استفاده از روش‌‌‌‌های مختلف و به کارگیری موجودات زنده مختلف مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است که از جمله این تحقیقات می‌توان به اثر این ترکیب بر حذف و مهار انتخابی استرپتوکوکوس موتانس در حفره دهان اشاره نمود. از این رو، هیدروکسی آپاتیت با حذف عوامل باکتریایی متصل شده به سطوح دندان و ایجاد سطحی صاف بر روی مینا، از چسبندگی فیزیکی و مکانیکی پاتوژن‌ها به سطوح دندان‌ها که خود منبعی برای ایجاد مشکلات سلامت حفره دهان مانند پوسیدگی، التهاب و ژینژیویت می‌باشند، جلوگیری می‌کند.

با توجه به مطالب فوق، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که هیدروکسی‌‌آپاتیت به‌عنوان یک عامل کاهنده حساسیت دندانی عمل می‌کند. براین‌اساس، «خمیردندان نانو» همراه با این نانوذرات ارتقا یافته تا بتواند توبول‌‌‌‌‌های دندانی را مسدود کند. در حقیقت، هیدروکسی‌آپاتیت در مقیاس نانو به خمیردندان اجازه می‌دهد تا به درون توبول‌‌‌‌‌های دندانی باز نفوذ و آنها را مسدود کند. همچنین لایه محافظی روی مینای دندان ایجاد می‌کند که آن را صاف، شفاف و سفید کرده و چسبندگی عوامل باکتریایی را به سطح دندان محدود می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *